Mysdag!

Mannen i familjen är ledig, solen skiner, lagom kallt ute, perfekt!
Vi har just packat in oss i bilen på väg mot Uppsala och svandammen.
Milo tycker det är jättekul att mata fåglarna, så det är precis vad vi ska göra:)
Sen blir det ett stop på Boland city, fikadejt med min syster och hennes småkillar, och lite shopping till mamman, sweet!

Kram kram från oss


Hallon & Kvitten..

När jag och Milo var i öregrund innan jul, besökte vi en butik där dom sålde en väldans mycket fina saker, bl.a. handgjorda massageljus från England, gjort på vegetabiliska oljor och doftolja.
Dom fanns i olika helt underbara dofter och (om jag inte minns fel) 4 storlekar.
Jag köpte det i julklapp till mig själv, ett mellan stort ljus i doften hallon & kvitten fick följa med hem!
Jag har ganska (läs väldigt) känsliga händer, med spruckna nagelband & självsprickor när det är kallt.
Mina händer befinner sig i sjunde himlen just nu, undrar om ljusen finns att köpa i Uppsala någonsans? Måste googla, måste ha fler! Inte bara mina händer gillar att bli ompysslade, någon annans också ;-)




Katten Korven

Korven har varit på vift, han var dock utanför i förrgår men var inte alls intresserad av att komma in. Man skulle ju kunna tro att någon tagit hand om honom, liksom trott att han är en stackarns hemlös kisse.. Hur man nu kan tro det om en katt som är rund och dessutom har halsband?? Nu är han inne, keligare än någonsin. När jag satt och gosade med han märker jag att han stinker herrparfym, det kanske är någon sällskaps sjuk herre som "tagit hand om" denna magra katt.. det kommer jag inte säga till Milo för då kommer han skälla ut alla "herrar" vi ser för han har faktiskt saknat sin katt! over and out!

Hem ljuva hem!

.. Borta bra, men hemma bäst, mycket kloka ord! Visst är det skönt att åka iväg själv och bara vara jag, men jag är en riktig "hemma-är-bäst-tjej" som längtar hem väldigt fort:)

Sitter på bussen hem nu, när jag kommer hem antar jag att det ska byggas med lego, Milo fick massor i julklapp.
Milo måste ha varit väldigt snäll i år, med tanke på alla klappar, han tackar och bockar, ingen nämnd ingen glömd..

Här kommer lite bilder.


Hoppsan

Oj oj oj, jag har just kommit hem till syrran efter att ha varit på det lokala haket i Östhammar, nu ska jag strax sova men innan dess konstaterar jag att det kommer ta ett tag innan jag går ut här igen;) nog om det, jag har tydligen ett plan till Kroatien att passa ;)


Kraaaaam


Söt syster jag har va?


På väg..

Nu är vi på väg till Stoffes föräldrar. Bilen är packad till max, julmat, klappar och annat som vi tryckt in vår lilla yaris.. Och någonstans där bak såklart bredvid en av påsarna med klappar sitter Milo och fingrar förväntansfullt..

Rocky road'en jag gjorde får betyget MVG, gjorde den på vanlig mjölchoklad, daimkulor, jordnötter, pistagenötter och dumlekolor, att den inte är slut är lite av ett mirakel..


Amen!

Kommer ni ihåg Tjorven från "saltkråkan" när hon var sjukt sugen på en tårtbit till?
"gode gud får jag ta en tårtbit till?"
"jaaa, det får duuuu"

Ungefär så sitter jag just nu..
"jaaa, du kommer bli skitsnygg i det dära halsbandet som du just sett".

Å andra sidan kan jag ja köra den gamla vanliga hederliga" när katten är borta....

För visst är det väl så att när katten (Stoffe) är borta dansar råttorna (jag) på bordet, och katten får helt enkelt skylla sig att råttan snart kommer klicka hem ett smycke designat av det snyggaste som någonsin gått på 2 ben, Carolina Gynning.. visst är väl det ok?


Vet någon förrästen var jag kan hitta dessa filmer att köpa på nätet?
Tror nog Milo skulle gilla dom skarpt.

God natt/ Milomamman

Dan före dan..

..före doppareda´n!

Ordet julstress är ju lika självklart som att alla barnen vill ha snö på julafton, varför är det så att människor handlar i ren panik när det kommer till dagarna innan jul, alla ska ut och svettas och trängas i butiker på jakt efter klappar..och likt förbannat ska det sen klagas över att det är så mycket folk och långa köer hit och dit..

Vi har varit klara med julklapparna sen en tid tillbaka, tack och lov!
Men ändå ska det stressas, jo för att man (läs vi) ska ju naturligtvis vänta med att slå in alla klappar till eftermiddagen innan vi ska åka bort, och julgodis ska göras & så ska det städas och packas.. nu sitter jag här och det känns som om någon kastat sand i ögonen på mig, trött är bara förnamnet, pappan i huset är och spelar nåt töntig tv-spelm, så nu ska jag mysa ner mig med Milo i soffan, ska göra iordning en fruktsallad åt oss gjord av honungsmelon & apelsin, boooring jag vet, men jag är allergisk mot i stort sett all annan frukt..




kram kram/ Milomamman



Öregrund-knivsta

Nu sitter jag & Milo på bussen, vi har tur som slipper åka hela vägen, Milopappan hämtar oss i Alunda. Jag roar mig med att försöka hålla ungen vaken, och det är inte det lättaste:/

När vi kommer hem ska vi (medans jag blonderar fula utväxten) klä granen och göra julgodis (det är det som menas med multisportare)..

Avslutar med en bild som jag tycker väldans mycket om, från när vi var på Arlanda.

Kram kram/ Milomamman


Just nu ...

.. Miloungen sover, jag ska alldeles strax krypa ner bredvid honom, men just nu njuter jag av tystnaden, egentiden på kvällen när han somnat värdesätter jag högt!

När vi kommit hem imorgon ska jag sola & blondera utväxten. Är fåfänga något som kommer med åldern?

Milo har inte bara ärvt min hårfärg, sovstilen också..

 


Goder morgon!

Eller god morgon mitt på dan! Milo, jag och milomormorn alias "bloggrejparn" har just kommit hem efter en skön prommis i Öregrund, med stop på hembageriet för lunch och fika och såklart ett stop vid det berömda " lekskeppet". Vi var in till Whåghals Hem & Konst också.
I morgon åker vi hemåt igen, på nåt sätt längtar jag redan tillbaka. En dröm jag har är att få tag på något boende här i Öregrund, och en dag SKA det bli så!

Förresten, det skulle vara kul att få veta vilka ni är som läser, så lämna gärna en kommentar :)


Fin rygg min andra hälft har va ;)

19,8 kilo pure love:


Ny design på bloggen

Min lilla mamma är inte så dum som hon ser ut - hon är ännu dummare! Men anyway så har hon hjälpt mig med ny bakgrund och ny header på bloggen.
Nu ska jag strax beställa färdtjänst åt 'na så hon kommer tillbaka till äldreboendet, där hon titt som tätt hackar sig in på andras bloggar och blogg-rejpar.

Hej!


Dear Mr.Santa!

Godmorgon!
trots att snöblandat regn vräker ner i knivsta, så måste jag ändå inse att julen närmar sig med stormsteg. Julkänslan finns, men den är ändå inte riktigt på sin plats, allt skulle ju bli så mycket bättre med lite snö..

Jag har varit väldigt snäll i år, så även jag har kladdat ihop en önskelista till tomten..hoppas han gör rätt i år ;-)



Grabbarna är inte hemma, dom har varit på brottning. När dom kommer hem är det lunch och sen åker vi till stan för att gå på bio, vi skulle ha åkt till Arlanda och kollat in flygplan, men skitvädret ville annat..


Finaste inlägget..

Jag har slutat läsa många bloggar, för att alla är stöpta i samma form, perfekt ju, för nu har jag tid över till annat, som tex mina fina vänner ;-)

Det är sjukt svårt att låta bli att läsa, fast jag har bojkottat mååånga bloggar, alla skriver ju samma:

Pw (gärna dirket på morgonen) Sen ska alla prinsar & prinsessor till dagis/skola, då kan den perfekta mamman njuta av en underbart god latte, när den perfekta mannen kommer hem från jobbet står maten naturligtvis på bordet, innan dess har ett mellis bestående av kesella med färska bär alt. någon annat suuupernyttigt intagits, och såklart vill väl alla ha fred på jorden (det vill jag oxå;-)...

..och på fredagar skall förkortningen "TGIF" (thank god it´s friday) basuneras ut i både facebook och i bloggosfären..

Då och då ska man såklart hinna träffa sina ”fina” vänner, och hinner man inte med det kan man ju alltid höja dom till skyarna på både facebook och i bloggar.. Gahhhhh!

Är det något ord jag blivit mer eller mindre allergisk mot så är det just ordet "finaste vän"

Kom igen, det är helt ok att ha en egen identitet och lite skit under naglarna har väl ingen dött av hittils?

Men nej, jag är varken arg eller bitter, för det får man rynkor av :/


rosor är röda...

Idag bjöds det på tacopaj till middag på Citronvägen 75, den är ganska het då det både är creme fraiche med smak av paprika/chili och jalapenos i den, men oj vad god den är, och busenkel att göra!



Miloungen har blivit tjurskallig när det kommer till middagen, han ska minsann inte alls sitta med oss och äta.. Vi har sagt att då tjatar inte vi, så när vi ätit klart dukar vi av vårat och diskar undan och så... och ungefär då brukar ungen få ett smärre utbrott för att han är tvungen att sitta själv och dessutom äta halvljummen mat, stackarnas arma pojk...
Förhoppningsvis borde han ju börja förstå snart att det är mycket trevligare att sitta ned och äta maten tillsammans?

När Stoffe kom hem från jobbet hade med sig dessa hem, det är vad jag kallar vardagslyx!


Precis vad jag behövde just idag, tänk vad 3 fina rosor och en nalle med ett sött budskap på kan göra,
tack mitt hjärta!

Ha en trevlig kväll/ Milomamman


likhet?

Hej & godkväll!

Milo ramlade från soffan och slog sig vid ögat, och av någon anledning knäppte jag kort på "blåtiran"..
Påminner ju ganska mycket om min sminkning?
Eller?



Kram kram/ Milomamman

Lusselelle!

Hej och godkväll!

Luciatåget på Milos dagis imorse var så himla fint och gulligt, barnen sjöng och faktiskt alla stod på sina platser till de lussat färdigt och det var dags för fikat.
Efter dagislämning gick jag hem och gjorde knäck, lyckades riktigt bra och inte en enda svordom hoppade ur min mun!
Annars brukar jag tycka det är knepigt att göra just knäck, dels att få till rätt temperatur på knäcken, man vill ju ha den sådär alldeles "hård-i-början-men-seg-och-god" perfekt, ja ni fattar..
Men som sagt den här gången överträffade jag mig själv, den blev megagod!

Gjorde i ordning en burk med knäck till fröknarna på Milos dagis, ställde in den i deras kyl så kan dom smygäta när inga barn ser ;-)

Imorgon ska jag göra kola med smak av saffran och kokos, få se hur den smak kombinationen blir, vad tror ni?
Har ni några favoriter bland julgodiset?

Fröknarna hade gjort varsin pepparkaka till alla barnen med deras namn på (alltså barnens;-) som dom fick idag, den var tydligen god!



Tänk vad ett rött sidenband kan göra för julstämningen?



Nej då, Miloungen fick inte äta sin "Milopepparkaka" Barkroppad ute i snön, lekt lite i "picnik" bara..

Nu..sova!

Kram & godnatt/Milomamman

Baka baka liten kaka..

Idag har varit en sån där dag som jag bara helst av allt velat ligga kvar i sängen med en bra bok, skitväder ute och trött av att Milo drömt mardrömmar inatt, lillfisen!
Milos farfar & farmor är här och ska sova kvar tills imorgon, dom ska följa med och kolla när milos dagis går luciatåg :-)

Efter middagen gjorde jag, Milo & farmorn pepparkakor..eller, jag & farmorn gjorde pepparkakor och Milo gjorde daggmaskar, ödlor & bajskorvar som han själv sa ;-) Men dom va goda dom med!



Fina va?

Over and out/ Milomamman

Mätt i magen och trötta ben!

Hej hallå!
Några slantar fattigare men många klappar rikare har vi ganska precis kommit hem från stan.
Mätt som en plätt, idag blev det en favorit till middag, carbonara, så inibängens gott.. vad är en carbonara utan pasta?
-Inte ett dugg, så idag skippades allt som har med div. dieter att göra :-)



Efter maten fick Milo öppna de luckor han kommit efter med pga att vi uteslutit all lactos, idag är det dag 14 så idag ska han äta som vanligt, är det lactos som gjort att hans mage bökat borde vi få veta det alldeles strax..( Har 2 chokladkalendrar;-)
Medans Miloungen tryckte i sig chokladen gjorde milopappan & jag en varsin Irishcoffe och tände ljus på balkongen..och i morgon bitti har jag lovat mig själv att det är jag som hoppar upp på crosstrainern, ett 77 min pass får det bli ;-)



Nu ska vi gå och göra oss iordning, ska över till ett par vänner på adventsmys, trevligt!

Hoppas eran söndag varit lika härlig som vår, kram kram/Milomamman

tredje advent..

Godmorgon tredje advent!
Här har vi precis ätit god frukost med en massa tända ljus, mys!
Pappan är och tränar nu och när han kommer hem ska vi göra oss i ordn ing för att åka in till stan för shopping.
Har visst några få julklappar kvar..

Igår var vi på julbord, det i särklass bästa jag varit på hittils!
Rånäs slott, otroligt fint var det..



Kram/ Milomamman

Busigt barn!

Milo är som de flesta 3 1/2 åringar, en riktig busunge, han kan komma och säga "nu får ni inte komma in på mitt rum", och ungefär då brukar det vara världens bästa bus på gång :-)
Som häromdagen, jag satt vid datorn och Milo kom och sa att jag fick inte komma in i köket, nehe varför inte då då?
-jo, för jag ska inte göra nåt..
Okej, ungen tog 2 rullar med hushållspapper och kastade iväg dom så att allt papper släppte från rullarna (sicken tur att dom inte var helt fulla) och skrek hurra för Miiilo!



/Milomamman


Huvudvärk och fotboll..

Hej hej!
Har haft en sjukt jobbig huvudvärk, därför har jag inte skrivit på några dagar, och några "vimmelbilder" från i fredags har jag inga heller ;-)

Vaknade imorse med en dundrande värk i huvudet, så jag hoppade över träningen, Milo och jag gick ut istället.
kikade efter ekorrar, byggde lite på kojan och spelade fotboll.

Vi var ner till vårdcentralen i fredags med Milo, dom tog blodprover, får se om dom hittar något där som säger varför han är så knasig i magen, min lilla skatt!

Nu ska jag Stoffe och jag fika lite, vörtbröd med julskinka och senap på, och såklart lite must till det!

Trevlig kväll/ Milomamman




blodprov..

Hej hej!
Det blir ett snabbt och kort inlägg idag, har ganska precis kommit hem från vårdcentralen och nu ska vi förbereda för fest!
Milo fick ta blodprover, han skulle tsetas för både lactos och gluten..
vi tror iaf att det bara är ett dumt virus, men det känns bra att kollat upp den knasiga magen ordentligt..

Förhoppningsvis lägger jag ut lite skojjiga bilder från kvällen i morgon ;-)

Ha en underbar fredag, det tänker jag ha!

Kram kram/ Milomamman


hemlöshet..

Visste du att det finns fler än 700 hemlösa i Uppsala län?

Jag kan tycka det är idiotiskt att människor i exempelvis "köp/byt/sälj grupper på olika sajter säljer vinterjackor och dylikt för 70 kr.. 70 kr, istället för att skänka till organisationer som hjälper hemlösa.
Det börjar bli så kallt...
Det året jag träffade Stoffe hade jag anmält mig på Stockholms stadsmission för att hjälpa till under julen, det blev aldrig av, men någon gång ska jag göra det!

"Senaste räkningen om antalet hemlösa genomfördes av Socialstyrelsen år 2004-2005 då kom man fram till att det i Uppsala län fanns drygt 700 hemlösa.
Hemlös räknas den som bokstavligt sover ute eller bryter sig in i trappuppgångar hittar garage osv.
Till begreppet räknas även dem som bor i akutboenden – på härbärgen, eller har tillfälliga andra vård- eller straffalternativ och som inte har ett eget hem."


Den fetare texten är lånad från www.svenskakyrkan.se


kram kram/ Milomamman

väggord..

Jag älskar väggord, har nästan (..men bara nästan..) för många nu?
www.balorina.se har jättesnygga saker till hemmet helt i min stil och smak, både väggord och andra fina saker..
"hemmets bästis" står det under loggan på hemsidan.
Ett tips till er som vill slippa springa runt i affärer är att gå in på den sidan, för där finns något för alla!
Den här skulle jag vilja ha;

Eller vad tycker du Stoffe?





Oj, vad smått det blev..

Kram kram/ Milomamman

Utelek..

Eftersom Milo fortfarande är hemma från dagis gäller det att hålla oss sysselsatta, annars skulle nog både han & jag klättra i gardinerna.
Efter frukost klädde vi på oss och gick ut, vi besökte en lekpark, spelade fotboll uppe vid skolan & vi hittade en koja, den var inte helt färdig så vi sa att vi ska gå dit imorgon för att bygga lite på den, kanske tar med lite varm oboy och smörgås?

Nu sitter han och kollar på film, och här sitter jag!
Borde kanske ta tag i det nytvättade som ska in i garderober och byråer, det får vänta!
Jag har letat efter en ny byrå till Milos rum, en vit. Hans nya säng och bokhylla är vita så det skulle vara snyggast med en vit byrå, nu har jag hittat en med 4 stora lådor för ynka 200:- perfekt, den ska hämtas på söndag.

jag har absolut inget emot att köpa begagnat, varken kläder eller möbler. Overallen Milo har på bilderna nedan är köpt på loppis, en everest från stadium för 75:- tack för det!



Kram kram/ Milomamman

RSS 2.0