Öregrund!!!

...Stoffe är på väg hem från jobbet, han ska köra mig och Milo till Öregrund! Det ska bli så roligt att åka till mamma, och Milo har lovat bjuda mojmoj på kaffe;-)
vi ska vara där heeela helgen, i natt ska vi sova hos mormor och morfar och på lördag ska vi åka till Östhammar och träffa min syster och hennes familj, hon har 2 huliganer, en Aaron och en William:-) Sist vi var där lekte kusinerna jättebra, Milo pratar ofta om A & W:-)

Ska ge Milo lite lunch nu, sen åker vi, tjohooo!!

Lägger ut lite bilder och skriver mer när vi kommer hem, kram så länge!

blääää & prutt

....det är verkligen skita jobbigt att lämna Milo på dagisnär han är så ledsen!!!! fy, vill bara vända och ta med honom hem igen!
I natt drömde Milo mardrömmar:-( När Stoffe kom in till han stod han vid dörren och skakade, så han fick sitta i pappas knä och mysa en stund innan han somnade om i sin säng igen.
Jag sover jättedåligt om nätterna, kan ligga vaken och fundera massor och har tok svårt att somna om...hoppas det blir bättre snart för jag hatar att vara trött!

Helgen som var kom 2 vänner hit, vi åt lite mat och sen gick vi på flurran..det var väl som sisådär kul ute, hade hellre suttit kvar hemma och lyssnat på musik och pratat.. nu känns det som om jag fått min dos av uteliv, det är ju faktiskt inte värt det tycker jag, man gör bara av med pengar jag egentligen skulle kunna köpa en massa barnkläder för..ha ha, jag älskar verkligen att köpa fina dyra kläder till Milo;-)

Både Stoffe och Milo har halsfluss, men dom äter pencillin och har gjort det i 3 dagar så dom smittar inte...undrar om man kan få medalj för hur mycket "sjuka" vi haft i familjen på väldigt kort tid?
Först den härliga magsjukan, sen fick Milo vattkoppor, sen lite falsk krupp för att senare få halsfluss...hujedamej vilken förhoppningsvis frisk tonåring vi kommer ha ;-)

Milo har börjat säga "älskar dig" och det är så underbart att höra det...även om han kanske inte riktigt vet vad det betyder, men jag låtsas som om han vet exakt vad det betyder:-) Älskade kotte!!

Jag är sjukt less på all snö, nu räcker det!!!
Känns som om våren kommer bli kort i år.. läste en artikel om att snön kommer ligga kvar till i slutet på Juli  ?!? What, antar och hoppas att det är snöhögarna dom pratar om??

Vi har börjat planera Milo 2-års kalas:-) Ser fram emot det jättemycket, ska göra tårta och olika pajer. Han fyller på en lördag så då ska vi ha kalas för släkten, och på söndagen blir det barnkalas:-)

Nu ska jag gå och träna!

Puss och kram!

Världen godaste bröd!

Här kommer ett recept på ett bröd som heter hästlimpa, jättegott och supernyttigt!

Sätt ugnen på 150 grader.

300gram vetemjöl (5dl) jag brukar ta hälften dinkelmjöl.
150 gram rågkross
150 gram vetekross
100 gram krossat linfrö
25 gram vetekli (0,8 dl)
1/2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
1 3/4 dl russin, jag brukar ha gula russin.
6 dl filmjölk
1 1/4 dl mörk sirap

* Blanda alla torra ingredienser
* Tillsätt russin, filmjälk och sirap.
* Smöra och bröa en stor avlång form, häll i smeten. Efter du hällt i smeten kan du slå ner formen på en bänk eller något annat, för att få ut luftbubblorna.
* Grädda brödet i 90 minuter.
* Låt det svalna lite i formen innan det lyfts över på galler och får kallna helt under duk.

SMASKENS!!!!

Finns det något godare än nybakat bröd?

Plutt ungen!

..var så ledsen när jag lämnade honom på dagis i morse, såg paniken i hans ögon när jag lämnade honom och sa hej då, ses senare:-( Usch vad jobbigt det är att veta att han är ledsen... Ringde när jag kom hem och hörde honom då..fortfarande lika ledsen:-( Ringde Stoffe och pratade lite och han ville också kolla hur det var med honom, då var han fortfarande ledsen, fick riktigt ont i mammahjärtat och funderade faktiskt på att åka och hämta honom. Men efter ca 30 min ringde våran favvo fröken och sa att han somnat och ätit lunch, så då kändes det lite bättre iaf. Men iofs så har han haft ett dagis-uppehåll på ca 2 1/2 vecka, det är en lång tid för en liten Milo juh...
Imorgon är det sista dagen för dagis för den här veckan, hoppasatt det går bättre imorrn!

På alla hjärtans dag åt vi en kanon god middag, hjortfilé med pommes och kantarell sås:-)
Fick en jättefin blomma av mitt stora hjärta.

Har inte så mycket att skriva jusst nu, efter en väldigt strulig natt är jag för trött för att komma på vad vi gjort för något de senaste dagarna ;-)

Slänger in lite bilder ist:

Min fina bloma jag fick!

Till middagen ville Milo ha öl som pappsen....såklart sköljde vi ur den ordentligt och fyllde på med vatten...

...men lika glad vart han för det minsann ;-)

Fick paket från Me&i ... mammas lilla modell:-) Beställde en likadan mössa till mig!

Finns det något mysigare?? Synd att jag ser så besvärad ut!

Over and out!

Alla hjärtans dag!

Idag är det valentines day:-)
I morse när jag vaknade vid 08 låg Milo i vår säng bakom Stoffe. Milo vaknade vid halv nio, då gick vi upp och åt frukost.
Idag för 6 år sedan träffades jag och Stoffe för första gången, kärlek vid första ögonkastet ;-)
Vi firade igår kväll när Milo lagt sig, vi mös i soffan med ost, kex och vindruvor och kollade på en film (taken) den var hur bra som helst, och spännande, ni som inte sett den...se den!
Och så böt vi presenter med varandra, Stoffe fick en flaska whiskey till sin samling, han har pratat mycket om den och blev glad när han öppnade paketet.
Jag fick det jag mest av allt ville ha, ett presentkort på en hårförlängning!! Ska ju färga håret den 23:e och nu kan jag boka tid för förlängning nära efter det, kommer nog beställa hår direkt efter jag färgat:-) LÄNGTAR!!!!!

I fredags var Sofia och D här, vi drack och åt lite gott, jag var så trött så jag gick och la mig vid tolv.
Innan dom kom var Milos mormor och morfar här och åt middag med oss:-) det var så kul att ses! Milo pratar om hur han brottades med mormor i sin säng ;-)

I morgon ska jag åka och hälsa på en vän, ska bli kuligt att ses, hon har oxå en liten son. Kanske kommer tatuera mig?
Nu ska Stoffe och Milo åka till simhallen och jag ska passa på att träna:-)

Lägger ut lite söta bilder:

Puss pappa!

Min killar:-)

Ha ha, så här ser ett fejkat asgarv ut från sidan.......

...och framifrån...

Aj aj mamma....

?

Milos fina moster<3

Här är Milo 15 dagar, plutten:-)

En liten präst som är 5 dagar :-)

Gäsp

Nu är jag trött, ska strax krypa ner under täcket. I morgon kommer Milos mormor & morfar hit och ska äta middag med oss, ska bli så mysigt, vi ses ju inte så ofta :-(
Milo har pratat om att han ska skrämma moffa : "buuuuu moffa" ha ha!
Jag har äntligen beställt tid för färgning av håret! Det ser jag verkligen fram emot, den 23/2 är det dags:-) Jag har ju varit blond i stort sett jämt, så det ska bli kul att prova på nåt nytt. Senare ska jag sätta i löshår med:-)

Idag var vi ute en sväng på fm, men det var så kallt så Milo ville gå in. Vi åt lunch, sen var det sovdags för lilla herrn. Efter vilan gick vi ut och träffade Fia & Milton...och som vanligt hamnade vi på fiket, drack varm choklad:-)
Barnen busade som två tokar..ha ha, tur att det nästan var tomt där ;-)
Sen gick vi till gymet och väntade tills Stoffe tränat klart och åkte hem med honom. När  vi kom hem tränade jag, riktigt skönt, och bekvämt att kunna göra det hemma framför tv:n :-)

Sen åt jag middag, grabbarna åt medans jag tränade. Sen kollade vi på halv åtta hos mig och nu sitter jag här.
Ska verkligen gå och lägga mig nu, är så sjukt trött....

Har inga bilder att lägga ut idag heller, kanske imorrn?

Puss & kram!

Nu så..

..börjar nog Milo bli bättre med hostan, han hostade en del innan han somande ordentligt igår kväll, men vi behövde inte lufta oss på balkongen iaf.
Stoffe var hemma igår. D kom hit och åt lunch med Milo och Stoffe, jag åkte in till stan och köpte alla hjärtans dag present till min gubbe. Vi firar !6! år samma dag så den dagen ser jag fram emot, kommer bli en mysig dag med mycket kärlek:-)
Undrar vad jag kommer få? Har önskat mig en hårförlängning....men vet inte om han kommer ihåg det...om inte så får jag väl önska mig det i !30! års present ist, ja jag fyller ju fan 30 snart, kommer ihåg när man var typ 10 år, då tyckte jag att när man var 30 var man i stort sett på ålderdomshemmet...jaha, kanske ansöka om en plats där då ;-)
Hittade lite fina toppar på vero moda, köpte 3 stycken, 1 gammelrosa, 1 vit och 1 mörkgrön. Dom hade hur mycket fint som helst, så brukar det vara när man egentligen inte ska handla till sig själv.
Milo fick en superfin jeansväst från P.O.P, den ska han ha på sitt kalas, min lilla kille fyller ju 2 år den 6:e mars:-)

När jag kom hem drog Stoffe & D och tränade, lika bra var väl det för det verkade som om dom hade sjukt mycket överskottsenergi...ha ha, dom flamsade som två barnungar:-)

I morse kom Milo in till mig vid 8, skönt att få sova lite längre. Då gick vi upp och åt frulle och sen gick vi ut på gården lite. Efter lunch och soveri gick vi ner till fiket med Fian & Milton. Barnen härjade lite lagom och sen fick vi skjuts med Stoffe hem. Började med maten, i dag gjorde jag pizza, mumms, det var smarrigt det!

Milo sover sen en timme tillbaka, nu ska jag fortsätta läsa blogar:-)
Puss & Kram!!!

Har inga bilder att lägga ut idag, grejjar det imorrn ist!

nya och gamla bilder :-)


Hej, jag heter Milo, och är typ sötast i hela världen ;-)

Det kan inte bli annat än mycket "badbilder" när man har en onge som älskar att jusst bada !


I badhuset med pappan!

Frisk luft är bästaste medicinen när man är liten och hostig.
Så här mysigt sov Milo i Stoffes famn:-)

Ibland (inte ofta) är det kul att åka bil!

Mysgubbe :-)

Mina fina killar <3 massa kärlek!

Ha ha, störtskön min !

Mitt prickiga barn sitter och myser med gosehundarna han fått han gammelmormor <3

Falsk krupp go away!!!


Natten mellan söndag och måndag fick vi åka in till akuten, Milo hostade jättemycket:-(
Han var alldeles för trött för att vakna. Ringde 1177 för att höra om dom hade något mer tips att ge för att underlätta för han, men nix, vi hade gjort allt redan. Hon frågade lite frågor och så skulle vi avsluta samtalet när hon frågade om han var frisk i övrigt...nej, han har vattkoppor...
Då sa hon att vi skulle åka in till akuten, för när man har vattkoppor är immunförsvaret väldigt nedsatt och hon hörde hur mycket Milo hostade, tyckte att vi skulle åka in för att kolla så han inte har, eller håller på att utveckla lunginflammation. Åkte in vid 01.30. Då fick vi gå in via ambulansintaget, och sitta i ett eget rum, för att inte smitta andra med vattkoppor..
Vi satt där och väntade på barnläkaren tills klockan var 04.30 sen åkte vi hem, och då hade läkaren fortfarande inte kommit!!! Eftersom Milo mådde mycket bättre tyckte sköterskan också att vi kunde åka hem.. Milo var så duktig hela tiden, sa inte ett ljud. Han lekte och kröp runt på golvet och tryckte på olika knappar, fick igång någon stor maskin inne i rummet..hehe.

Natten som var va ganska lugn, Milo hann sova en timme innan han började hosta igen, men han sov fortfarande.. så vi väckte han och klädde på oss varma kläder och satte oss ute på balkongen under ett täcke och kollade på stjärnorna.. satt väl därute ca 1 timme tills hostan lugnat ner sig, Milo somnade gott i pappas famn:-)
Sen gick vi in och la honom i sin säng, och skönt nog sov han utan att hosta från kl 23 till 07.30, frisk luft är den bästa medicinen mot falsk krupp!

Idag ska jag åka in till stan, åker in med Lovisa som ska in och klippa sig. Jag ska köpa en present till Christoffer, vi firar 6 år på alla hjärtans dag :-)
Nu ska jag ringa lite viktiga samtal, sen ta en dusch.

Lägger in bilder från dagarna som gått:

Milo älskar att klä ut sig, här modellar han i pappas t-shirt:-)

Finns det härligare än att lyssna på ett barn som sover sött?

Måste kila nu, men jag kommer skriva mer senare, Stoffe har en del bilder jag ska lägga ut!
Puss & kram så länge:-)


börjar kännas bra nu!!

..Milo börjar må bättre nu, dom flesta kopporna har torkat och han börjar bli som vanligt igen...TACK!!!! I fredags var det inte roligt, Milo glömde bort hur man pratade och bara gnällde gnällde och gnällde, dessutom var han som ett plåster på mig, fick inte ens gå på toan själv..iofs så mådde han ju inget bra, men fan vad det är påfrestande att höra gnället heeela tiden!
Milton och Sofia kom förbi på em, tanken var att Milo skulle bjussa Milton på vattkoppor:-) Få se om även Milton blir prickig snart då:-)
När stoffe kom hem från jobbet hade han köpt pizza till barnen, och sushi till oss vuxna, det satt fint det!
Förutom vattkoppor har Milo blivit förkyld också, så fort han blir förkyld får han riktigt jobbig hosta plutten, så några nätter har varit ganska jobbiga för han, men han har fått en dunder hostmedicin av vår barnläkare (lepheton) den funkar jättebra!! Lördagsnatt sov jag i Milos rum, Milo ville sova brevid pappa.

Igår var jag hemma hos Fia & Milton en sväng, skönt att komma hemifrån en liten stund och byta skvaller;-)
När jag kom hem hade Stoffe börjat med maten, kyckling med ädelost sås, grönsallad och ris:-)
Efter maten gick vi över till ett par grannar som bjöd på smarrig prinsesstårta, vi hade köpt med oss tulpaner och en ask wienernougat till födelsedagsbarnet. Det var jättetrevligt!
När Milo somnat gick vi och la oss i sängen, skulle kolla på tv, men jag somande direkt.
Imorse fick vi sova till 8, sen åt vi frulle och nu är grabbarna nere på ica och handlar.Passar på att sitta här :-)

Idag händer inte mycket, ska väl ut och busa lite i snön senare, Milo älskar att skotta snö!


Mammas lite hjälpreda!

Finaste, sötaste, busigaste, tokigaste och alldeles jättecharmiga Milton!!

Min lagomt prickiga lilla badpojke:-)

"Milo fälv gå skola" Milo ska minsann gå till skolan själv...sötnöt!

Är tacksam öpver att han inte fick så många koppor, dom som han har mest besvär med sitter i huvudet..

Att köra runt med Milton på traktorn är tokroligt!

Milo och jag har målat lite. När jag frågar vad ska vi måla säger han: ledsen måne...

Nu ska jag ut och prommenera, puss och kram så länge!

Tråååkad

Har så sjukt tråkigt!! Milo har ju åkt på vattkoppor, så nu blir det till att hålla sig inomhus, gahh, både jag och Milo klättrar på väggarna, jag klättrar nog högst!! Det gäller att sysselsätta oss, igår kollade vi en massa filmer, läste böcker städade och ritade både på papper och golv :-o  ...min lilla piccasso ;-)

Tycker det är skönt att han fått vattkoppor nu, bättre det än när an blir äldre!
Än så länge är det ganska lindrigt, han kliar bara på en som sitter på huvudet, smmanlagt har han ca 40 koppor..
Fick tavegyl utskrivet från bvc, skönt att ha hemma ifall det behövs mot klådan.
Inatt sov jag på soffan=inge bra sömn alls..
Milo vaknade vid 22 och var jätteledsen och kunde inte somna om i sin säng....."sova pappa"...så fick det bli!

Igår kväll var det tänkt att jag och Lovisan fisan skulle ta en prommis, men det var sånt skitväder så jag gick ner till henne och fikade lite ist;-)
Te och coccosboll, smaskens!

Nu ska jag klä på oss och kanske gå ut en sväng på gården, både jag och mitt prickiga barn behöver friskluft nu!!!!

Skriver mer senare och lägger ut lite bilder:-)

A lot of energi !!!

Jag har kommit igång med träningen igen, och det är så himla skönt! Behöver inte ens gå utanför dörren för att träna, vi har allt jag behöver hemma:-) Idag stod jag på crosstrainern i en timme, gjorde 120 situps på core-bollen och så tränade jag armarna med ett par gummiband vi köpt på intersport...jäklar vad bra jag mår när svetten rinner och jag är färdig, därav rubriken;-)
Jag har ett mål, som jag håller för mig själv, har även en belöning jag kommer göra när jag nått mitt mål, jag ser fram emot det jättemycket och det är något jag velat göra ett tag, så nu är det bara att ligga i, inga ursäkter godtas!!!!!!!
Nu sitter jag med en hårinpackning..det gäller ju att vårda dom stråna som finns kvar efter all blondering, hoppas den är bra, det borde den iaf vara tycker jag med tanke på att den kostade 249:- hos frissan!

Igår hade jag ett Me&I klädpartaj hemma, vi var 5 st söta tjejjor som kollade in den senaste kollektionen och fikade, innan alla kom bakade jag scones som vi åt med smör, ost och marmelad:-) kaffe/te och kladdkaka med grädde som jag haft i daimkulor i, gottgottigottgott...Jag hade lovat både mig själv, min plånbok och Stoffe att inte handla..men tror ni jag höll det? Icke sa nicke.. jag köpte 3 t-shirts till Milo, varsin likadan mössa till Mig och liten, och ett par svarta knickers som garanterat kommer bli en favorit i sommar!

Hoppas alla hade lika trevligt som mig, jag tycker verkligen om att pyssla och bjuda över vänner:-)

Stoffe och Milo var och badade medans vi tjejjer var här, dom kom hem lagom till lunch, men ingen lunch ville han ha, kan det ha varit för att det var ett litet busfrö här tro som han hellre ville leka med ;-) Så det blidde en flaska välling i ist, sen somnade han sött i min famn, det tar på krafterna att bada och basta, Milo älskar att basta! Igår hade det kommit in några tyskar när Milo och Stoffe satt där och Milo hade skrattat jättemycket när dom pratade ha ha!

När Milot vaknade åkte vi till Patrik, Britta & lilla kusin vitamin Felisk (så säger Milo) och DOM fikade semla, inte jag (karaktär kallas det;-) ) Britta och jag pratade om att vi ska styra upp en klädförsäljningsdag, allt som har med barn att göra kommer man kunna sälja och fynda, kommer bli jätteskojj!!!!

Hinner inte skriva mer, måste hinna skölja ur hårinpackningen innan det är dags att hämta Milo på dagis, man kan ju inte komma dit med en turban:-)

Det här är gott det! Stoffes proteindrink..eller dinkdink som Milot säger..han älskar det!!!

Min glada tokpelle...eller myspelle som moffan säger!

Åh, vad jag är kär i den här i lilla människan :-)

Tittelituuut:-)

Ne, nu måste jag verkligen göra mig i ordning... kram så länge!!

RSS 2.0